12.8 C
Amsterdam
zondag, juni 16, 2024

De leukste wijkjes van… Parijs!

Het centrum van Parijs is als een taart, netjes verdeeld in stukjes (arrondissementen). Naast kunstenaarsbastion Montmartre zijn er enkele wijken die je niet mag missen. Bijvoorbeeld studentenwijk Quartier Latin, het oude Le Marais en chique Saint-Germain-des-Prés.

Quartier Latin

Studentenwijk Quartier Latin behoort tot de meest knusse, hippe en gezellige wijken van de Franse hoofdstad. De kleine straatjes, vele barretjes en talloze restaurants maken het gebied tot levendig stukje Parijs. Wandel door Quartier Latin en shop bijvoorbeeld op de warenmarkt of in de stoffige tweedehands boekhandels. Let wel op dat je op de vele terrasjes de hoofdprijs voor een drankje betaalt. Loop door de weelderige tuinen van het aangrenzende Jardin du Luxembourg en rust uit op een van de karakteristieke stoelen. Kijk bij het Pantheon, waar bustus liggen van beroemdheden als Voltaire, Marie Curie en Victor Hugo. En neem een kijkje bij de Sorbonne Universiteit. Arènes de Lutèce is in Quartier Latin de voormalige Romeinse arena, waar tegenwoordig door de Parijzenaars wordt gevoetbald. Metrostations in of nabij Quartier Latin: Odeon (4 en 10) en Cluby La Sorbonne (10).

Le Marais

Ben je in Parijs om te shoppen? Le Marais in het 3e en 4e arrondisement is een charmante en elegante buurt op de noordoever van de Seine. Bezaaid met kunstgaleries, monumentale huizen en nauwe winkelstraten. Op het fraaie plein Places des Voges is het prima vertoeven, zeker als de zon schijnt. Andere bezienswaardigheden in de wijk: het nationaal archief en het eeuwenouwde klooster Cloître des Billettes. Verschillende metrostations grenzen aan Le Marais, een voormalige Joodse wijk. Bijvoorbeeld aan de oostkant Chemin Vert (line 8), in het zuiden Saint Paul (line 1) en in het westen Rambuteau (line 11).

Saint-Germain-des-Prés

Op de zuidoever van de Seine schittert de kunstenaarswijk Saint-Germain-des-Prés. Kunstgaleries, prijzige restaurants en modezaken maken de oude wijk tot een chique gebied in de Franse hoofdstad. Een bezoek is alleen al de moeite waard vanwege de statige panden die langs de straten zijn opgetrokken. Middenin de wijk ligt de vermaarde kerk Église Saint-Sulpice, een toeristische trekpleister. Saint-Germain-des-Prés is goed bereikbaar met de metrolijnen 10 en 4. Uitstappen bij Mabillon (10) of Saint-Germain-des-Prés (4).

Gerelateerde bestemmingen

Nieuwe bestemmingen