12.8 C
Amsterdam
zondag, juni 16, 2024

De leukste wijkjes van… Londen!

De metropool Londen telt tientallen wijken. De een bruisend (Campden), de ander statig (Notting Hill). Bekende bezienswaardigheden als Big Ben, Houses of Parliament en Westminster Abbey liggen in Westminster, aan de Theems. Waar kun je goed winkelen, uitgaan of bijzondere dingen zien?

Notting Hill

De wijk Notting Hill in stadsdeel Kensington en Chelsea kreeg eind jaren negentig qua bekendheid een boost door de gelijknamige film met Hugh Grant en Julia Roberts in de hoofdrol. In de Victoriaanse gebouwen wonen de welgestelde inwoners van de Engelse hoofdstad. Je vindt in Notting Hill chique winkels, zorgvuldig bijgehouden tuinen en kwalitatieve restaurants. Publiekstrekker in Notting Hill is de bruisende antiekmarkt Portobello Road Market. Talloze antiekhandelaren bieden hier hun waar aan. Zoals tweedehandskleding en oude vinylspelers. Maar ook is er groente en fruit verkrijgbaar. Vrijdag en zaterdag zijn de drukste dagen. Openingstijden: maandag – woensdag 09.00 – 18.00 / donderdag 09.00 – 13.00 / vrijdag – zaterdag 09.00 – 19.00. Metrostation Ladbroke Grove (Circle Line, Hammersmith & City) of Notting Hill Gate (Central, Circle, District).

Camden

Wandelen door de alternatieve uitgaanswijk Camden is een attractie op zich. De kleurrijke gebouwen, hippe muziekscene, vele marktjes en diversiteit aan restaurants maken de wijk tot een van de meeste bruisende stukjes Londen. Voor live muziek kun je bijvoorbeeld terecht in Roundhouse, The Underworld en Koko. Of in de wereldberoemde rocktent Electric Ballroom, waar bijvoorbeeld The Smiths en Red Hot Chili Peppers op het podium stonden. De modemarkt Camden Market is een van de publiekstrekkers. Net als The Jewish Museum. En als je het wandelen zat bent, dan kan je uitblazen in het even weelderige als uitgestrekte Regent’s Park. Metrostation Campden Town ligt op de Northern Line.

Westminster

Sla tijdens een stedentrip de wijk Westminster niet over. Je vindt in de centrumwijk aan de Theems een paar van de bekendste bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld Big Ben, Houses of Parliament en Westminster Abbey. De minister-president huist op 10 Downing Street. De straat is overigens niet toegankelijk voor publiek. Uit veiligheidsoogpunt. In de National Gallery kun je terecht voor werken van bijvoorbeeld Michelangelo en Vincent van Gogh. Shoppen kan in Covent Garden. Metrostations in het hart van Westminster: Westminster (Circle & District lines), St. James’s Park (Circle & District lines), Pimlico (Victoria line).

Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde bestemmingen

Nieuwe bestemmingen