12.8 C
Amsterdam
zondag, juni 16, 2024

Ardennen

Met bijzondere grotten, kastelen, prachtige stadjes als Dinant, Durbuy, Spa en La Roche, watervallen, abdijen en prachtige natuur om in te wandelen, fietsen of kanoën heeft de Ardennen een hoop te bieden.

De Belgische streek is dan ook geliefd bij liefhebbers van natuur, cultuur, geschiedenis en zij die graag een actieve vakantie beleven. Maar de Ardennen is ook een zeer geschikte bestemming met kinderen, zowel jonge kids als tieners.

Dinant, Clervaux en La Roche en Ardenne
Karakteristiek is Dinant zeker met de klassieke, hoge herenhuizen en de tientallen meters hoge rotswanden. Gelegen aan de Maas wordt Dinant gezien als één van de mooiste stadjes van België. De citadel is letterlijk het hoogtepunt van Dinant. Je kunt het beklimmen (408 tredes!) of met een kabelbaan omhoog gaan. Het uitzicht vanaf 100 meter is prachtig. Voor de bierliefhebbers is het leuk om te weten dat Leffe het bier van de stad is. Proost!

Durbuy leent zich perfect om door heen te slenteren en je te amuseren met de eeuwenoude gevels, neer te strijken op één van de terrassen en te genieten van heerlijke culinaire gerechten of.. daar is hij weer.. een smakelijk biertje. Durbuy heeft vele bijnamen: ‘La Petite Merveille’, ‘Middeleeuws doolhof’ en het ‘St. Tropez van de Ardennen’. Eigenlijk gaan die allemaal mank, aangezien Durbuy vooral ook haar eigen unieke charme heeft.

La Roche-en-Ardenne heeft als grote publiekstrekker de kasteelruïne, vanwaar je uitkijkt over het stadje. Even buiten het dorp is een ander mooi uitkijkpunt: Le Hérou. Vanaf daar heb je prachtig uitzicht over de slingerende rivier de Ourthe.

En mogen we er nog één toevoegen? Bezoek ook Rocroi, een haast perfect vestingstadje. Het stadje is gebouwd in een vijfpuntige ster met indrukwekkende stadswallen.

Kastelen
De Ardennen is ook vermaard om de vele kastelen, waarvan enkelen heel mooi bewaard zijn gebleven. Neem het kasteel van Jehay, van Sedan of dat van Bouillon.

Natuur
Liefhebbers van natuurschoon kunnen in de Ardennen genieten van onder andere de grotten van Han en Remouchamps of de watervallen van Coo.

Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde bestemmingen

Nieuwe bestemmingen