12.8 C
Amsterdam
zondag, juni 16, 2024

Dublin

In de Ierse hoofdstad Dublin vind je niet alleen bruisende Ierse pubs, ook de bekende universiteit Trinity College en een weelderig stadspark als St. Stephens Green. Laat je niet uit het veld slaan door de regen; een pint Guiness in een warme kroeg is altijd in de buurt.

Prijsvechters RyanAir en de nationale maatschappij Aer Lingus vliegen vanuit tientallen Europese steden naar Dublin. Vanuit het Verenigd Koninkrijk gaan wekelijks honderden vluchten naar de Ierse hoofdstad. Boek je vroeg genoeg, dan betaal je vaak niet meer dan enkele tientallen euro’s voor een retourticket.

Goedkoopste manier van reizen binnen en rond de stad is met het openbaar vervoer zoals Dublin Bus, DART en LUAS. Met het zogeheten Freedom ticket kun je drie dagen onbeperkt met de bus reizen, voor 30 euro (kinderen voor 14 euro).

Ieren en alcohol zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je kunt in Dublin terecht in een van de honderden klassieke Irish pubs, met een knusse huiskamersfeer en live-muziek. Bij het Guinesse Storehouse en The Old Jameson Distillery kun je terecht voor de historie van de wereldberoemde Ierse drankmerken. Gratis toegankelijk met de Dublin Pass, waarmee je voor tientallen bezienswaardigheden korting krijgt.

Temple Bar District is het bruisende uitgaansgebied, met klassieke Ierse pubs, markten en veel kleine eettentjes. Doordeweeks kun je prima een Guiness of Ierse whiskey drinken, in de weekenden zijn de pubs behoorlijk druk en luidruchtig. Ideaal voor een stag party, voor een rustige avond is een Iers pub buiten het centrum aan te raden.

Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde bestemmingen

Nieuwe bestemmingen