9.9 C
Amsterdam
maandag, april 22, 2024

Costa Brava

De Costa Brava is bekend van enerzijds badplaatsen als Blanes en Lloret de Mar, maar heeft ook op cultureel gebied het nodige te bieden. Zo vind je er verschillende musea die gewijd zijn aan Salvador Dalí. En de grootste stad nabij de Costa Brava is natuurlijk Barcelona.

Blanes en Lloret

Het zuidelijke deel van de Costa Brava staat bekend als een zeer populaire vakantieregio. Blanes en Lloret de Mar zijn magneten voor jongeren die op zoek zijn naar zon, strand en uitgaan. Maar wist je dat bijvoorbeeld Blanes ook een andere kant heeft? Neem de botanische tuinen genaamd De Mar i Murtra en de Pinya de Rosa.

Iets minder bekend, maar wel behoorlijk toeristisch is Platja d’Aro. Je vindt hier veel campings, hotels en appartementen. Voor vertier zijn er restaurants, souvenirwinkels, bars en uitgaansgelegenheden.

Palamós is een stuk rustiger en heeft een leuke baai en een kleine boulevard. Het prettige aan het strand van Tamariu Beach is dat het doorgaans erg schoon is en tamelijk beschut ligt.

Één van de mooiste dorpen aan de Costa Brava is Pals. De ligging op een heuvel is mooi, maar vooral het bijzondere middeleeuwse centrum is een publiekstrekker. Je treft hier verschillende keramiekwinkels. L’Estartit is een bekende bestemming voor duikers en snorkelaars. Houd je van skydiven? Ga dan naar Emperiabrava. Het Skydivecentrum Emperiabrava is één van de grootste in Europa. Het dorp Emperiabrava is sinds enkele tientallen jaren een aangelegd vakantiedorp, waar je als zon- en strandliefhebber goed aan je trekken komt.

Hete zomers, milde winters

Het klimaat aan de Costa Brava is samen te vatten met milde winters en hete zomers. Zodoende zou je kunnen stellen dat in het voor en najaar de beste periode is om vakantie te vieren in het gebied. Wel moet je rekening houden met bovengemiddeld veel onweersbuien, met name in de avonduren. Dat komt door de ligging nabij de Pyreneeën.

Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde bestemmingen

Nieuwe bestemmingen