14.1 C
Amsterdam
woensdag, mei 22, 2024

Cornwall

Cornwall is de meest zuidwestelijk gelegen provincie van Engeland. Deze provincie staat er om bekend over een opvallend mild klimaat te beschikken. Dit heeft ze dan ook de bijnaam ‘de Engelse Rivièra’ opgeleverd. Menig aantal Engelsen maken dan ook de bewuste keuze om jaarlijks een strandvakantie naar deze regio te boeken. Dit betekent evenwel niet dat je hier alleen maar op het strand kan komen liggen.

Tijdens een rondreis doorheen deze regio zal je namelijk ook kennismaken met een mooi heuvellandschap en kan je diverse authentieke vissershavens bezoeken. Ook de vele schattige dorpjes die je hier aan kan treffen zijn een absolute must om te ontdekken.

Truro, de hoofdstad van Cornwall

Wanneer je een vakantie gaat boeken naar Cornwall kan je er niet omheen om even kennis te maken met de plaats Truro. Dit is de hoofdstad van deze regio. Deze stad staat niet in het minst bekend omwille van de aanwezigheid van de imposante neogotische kathedraal die tot hoog boven de stad uittorent. Dat is echter niet alles. Ga jij graag even winkelen tijdens jouw vakantie? Ook dan zal je kunnen vaststellen dat je daarvoor in Truro beslist aan het juiste adres bent! Dit is namelijk de absolute winkelhoofdstad van Cornwall. Je treft hier niet alleen imposante, internationale warenhuizen aan, maar ook bijvoorbeeld de overdekte Lemon Street Market. Zou je, je graag even willen verdiepen in de geschiedenis van deze regio? Dan is een bezoek brengen aan het Royal Cornwall Museum altijd een interessante keuze.

Leuke, authentieke plaatsen om te ontdekken in Cornwall

Tijdens een rondreis doorheen de provincie Cornwall zal je kunnen vaststellen dat je hier kennis kan maken met enkele van de meest authentieke plaatsen die Engeland te bieden heeft. Eén van deze plaatsen luistert naar de naam “Port Isaac”. Het betreft hier een schattig en authentiek vissersplaatsje dat bestaat uit smalle, slingerende straatjes gecombineerd met witte huisjes. Heel wat mensen die Cornwall bezoeken kiezen er voor om hier ook enkele dagen te verblijven. Dit niet alleen omwille van het authentieke karakter van deze plaats, maar ook omdat er in de omgeving heel wat te doen en te beleven valt. Zo kan je hier mooie kustwandelingen maken, kan je er surfen en is het mogelijk om een balletje te slaan op één van de verschillende golfcourts. Het enige nadeel waar je hier rekening mee dient te houden? Dat je in de wirwar van straatjes al snel de weg kwijtraakt!

Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde bestemmingen

Nieuwe bestemmingen