12.8 C
Amsterdam
zondag, juni 16, 2024

Het Openbaar Vervoer-netwerk van Berlijn (+Metrokaart)

Berlijn beschikt over een zeer modern en wijdvertakt netwerk openbaar vervoer. Goedkoop en efficiënt. Met de bovengrondse metro S-Bahn (Stadtschnellbahn) en ondergrondse U-Bahn (Untergrundbahn) kom je bijna overal in het uitgestrekte centrum. En anders pak je gewoon de bus of tram om de leukste wijkjes van Berlijn te ontdekken.

Berlin WelcomeCard

Met de zogeheten Berlin WelcomeCard kun je meerdere dagen ongelimiteerd gebruikmaken van het openbaar vervoer in de Duitse hoofdstad. Voor 48 uur, tariefzone A/B, betaal je 19,50 euro per persoon. Voor 5 dagen: 34,50 euro. Voor een paar euro meer kun die dagen ook met metro, trein, tram of bus reizen naar het fraaie Potsdam en de luchthaven Tegel Schoneveldt. Met de auto mag je niet zonder groene milieusticker het centrum in. Bovendien betaal je hoge parkeertarieven. De WelcomeCard kun je online kopen.

Metro in Berlijn

In Berlijn is de metro het meest populaire vervoersmiddel: bovengronds S-Bahn (Stadtschnellbahn) en ondergrondse U-Bahn (Untergrundbahn). Er zijn meerdere lijnen, waardoor je snel en gemakkelijk grote afstanden in het centrum overbrugt. Ook ‘s nachts. Ervaring: je hoeft nooit lang te wachten, want de metro’s volgen elkaar in hoog tempo op. Voor een dagkaart, tariefzone A/B betaal je nog geen zeven euro. Kaartjes zijn verkrijgbaar op de stations. Met de BerlinWelcomCard reis je ook onbeperkt met de bus. Bus 100 (Zoologischer Garden – Alexanderplatz) brengt je bijvoorbeeld langs vele bezienswaardigheden in West- en Oost-Berlijn, zoals Gedächtniskirche, Reichstag en Brandenburger Tor. Plan je reis hier. (Engelstalig)

Metrokaart Berlijn

Fietsen in Berlijn

Een andere mogelijkheid: fietsen. Let wel op: de stad is niet zo fietsvriendelijk als bijvoorbeeld Amsterdam. Bovendien is het centrum van Berlijn uitgestrekt. Neemt niet weg dat de populariteit van de fiets de laatste jaren in de Duitse hoofdstad is gestegen en het aantal fietspaden neemt toe. Sinds 2006 bestaat bijvoorbeeld de Berlin Mauerweg, een fietspad met een lengte van 170 kilometer, die grotendeels gaat over de grond waar tot november 1989 de muur stond.

Fiets huren? Dat kan hier goedkoop en servicegericht. Een route uitstippelen kan hier.

Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde bestemmingen

Nieuwe bestemmingen