9.9 C
Amsterdam
maandag, april 22, 2024

Nederland

Nederland, vakantieland! We hebben vaak de neiging om ver weg te gaan en daarmee te vergeten hoe veelzijdig Nederland is. Ga maar na: we hebben zee, prachtige Waddeneilanden, zalige natuur, bruisende steden en veel attracties voor jong en oud!

Unieke kustlijn
Menig land is jaloers op de Nederlandse kustlijn. Brede stranden, de zilte zeelucht, glooiende duinen en leuke strandtenten. Niet zo verwonderlijk dan ook dat het langs de kust goed toeven is. Veel badplaatsen zijn ingericht op toerisme, van Zeeland tot aan de Waddeneilanden.

Prachtige natuur
Nederland beschikt bovendien over uiteenlopende natuur. Van de Veluwse bossen tot Drentse en Brabantse heides, de Gelderse Achterhoek, het Limburgse heuvellandschap, de Oostvaardersplassen en de Friese meren.

Bruisende steden
Daarnaast kun je je moeiteloos meerdere dagen vermaken in de Nederlandse steden. Uiteraard is Amsterdam als hoofdstad en magneet voor buitenlandse toeristen het bekendste, maar ook in het moderne Rotterdam, het sfeervolle Haarlem, Utrecht, Zwolle, Deventer, Alkmaar en Nijmegen, het gezellige Maastricht, Breda en ’s Hertogenbosch kun je een fijne stedentrip beleven met leuke musea, gevarieerde winkelstraten en leuke restaurantjes en café’s.

Alkmaar
Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde bestemmingen

Nieuwe bestemmingen