14.4 C
Amsterdam
woensdag, mei 22, 2024

Kreta

Kreta is niet alleen één van de grootste eilanden in de Middellandse zee, het is ook één van de meest geliefde en veelzijdige. Ondanks de vele toeristen die hier jaarlijks van hun vakantie genieten, vind je er nog zeker de authentieke Kretenzische sfeer, mits je de juiste plekken bezoekt. Het Griekse eiland is langgerekt, heeft prachtige zandstranden, indrukwekkende kloven om door te hiken, traditionele dorpen, historische plekken en natuurlijk subliem eten.

Heraklion

De hoofdstad van Kreta is Heraklion, waar ook één van de twee vliegvelden op het eiland te vinden is. Heraklion heeft moderne winkelstraten, kleurrijke markten, een leuke haven, oude Venetiaanse vestingwallen en natuurlijk de Knossos, de overblijfselen van de oude stad met paleizen, villa’s, het theater, grote kruiken en de graven die teruggaan tot 6000 voor Christus. De Knossos vind je vijf kilometer ten zuiden van Heraklion.

Zon, zee, strand en lekker eten
Kreta is een zonbestemming om je vingers bij af te likken. Het heeft mooie stranden met het azuurblauwe water van de Middellandse zee. Met name langs de bijna 300 kilometer lange noordkust vind je honderden, misschien wel duizenden, tavernes: typisch kleine Griekse restaurantjes. Je eet hier vaak tamelijk goedkoop én lekker. Naast de welbekende Griekse salades en vleesspecialiteiten raden we aan om zeker ook de typisch Kretenzer gerechten te proberen. Je zult geen spijt hebben.

Betaalbare bestemming
Zoals al even genoemd bij de tavernes: je vakantie op Kreta hoeft zeker niet duur te zijn. In het hoogseizoen betaal je wel wat meer voor accommodaties in de grote en bekende plaatsen, maar ga je daar buiten zitten dan is een vakantie op Kreta heel betaalbaar. Ook vliegtickets zijn, mits je ze een beetje slim uitzoekt, prima betaalbaar. Naast Heraklion kun je ook vliegen op Chania.

Uitgaan op Kreta

Uitgaan op Kreta wordt vaak in één adem genoemd met Chersonissos. Het plaatsje is vooral in trek bij tieners en jonge twintigers uit Nederland. In het hoogseizoen worden hier veel feesten georganiseerd, bijvoorbeeld bij Star Beach, en daarnaast zijn de waterparken erg in trek. Het winkelaanbod van dit voormalige vissersdorpje is op het publiek aangepast.

In Malia heb je wat grotere discotheken en is het publiek ook wat internationaler, waarbij Engelsen vaak de boventoon voeren. Hou je meer van relaxt uitgaan, bijvoorbeeld door tot laat in de avond op een terras bij loungemuziek naar de zee te turen, ga dan naar Heraklion, waar je ook meer locals zal treffen.

De kwalitatief leukste uitgaansgelegenheden vind je in Chania. Sowieso heeft dit dorp een leuke mix van gezellige straatjes, bezienswaardigheden, leuke barretjes, bijzondere winkels en tref je bij de haven clubs en discotheken waar bekende dj’s draaien.

Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde bestemmingen

Nieuwe bestemmingen