9 C
Amsterdam
vrijdag, maart 1, 2024

Albufeira

Albufeira was ooit een belangrijk vissersdorp in de tijd van de Romeinen en de Moren. Maar sinds de zestiger jaren van de vorige eeuw is de badplaats uitgegroeid tot een zeer populaire vakantiebestemming in de Algarve, met name voor feestgangers die afkomen op de bruisende clubs en discotheken.

Laten we eerlijk zijn: er is niet veel meer over van het authentieke Albufeira. Her en der staan nog wel wat oude gebouwen tussen de veelal witte huisjes, de marktjes zijn nog wel grotendeels geïnspireerd op de locals, maar verder is de badplaats vooral vergeven van de restaurants, kroegen, clubs en souvenirwinkels.

Naast het vertier gericht op toeristen is ook het strand, Praia do Túnel ook wel Praia do Peneco genoemd, een pluspunt van Albufeira. In Albufeira tref je feestvierders uit heel Europa: veel Engelsen, ook aardig wat Nederlanders, Duitsers en Scandinaviërs.

Uitgaan in Albufeira

In Alburfeira heb je twee uitgaansgebieden: het oude en het nieuwe gedeelte. Bij het oude centrum tref je verschillende kroegen en clubs als Bloopers, Twist en Fiesta. Wie graag Nederlands praat in Portugal treft hier ook enkele Nederlandse uitgaansgelegenheden, met Nederlands personeel, Nederlandse muziek, vooral Nederlandse bezoekers en zelfs Nederlandse snacks.

Het nieuwe gedeelte, De Strip, bevindt zich bij Praia da Oura / Av. Sá Carneiro. Hier zijn de grootste discotheken, zoals Kiss, Wild & Co en Café Del Mar, van het dorp te vinden en zal je ook meer over het algemeen meer Engelsen treffen. Beide uitgaansgebieden zijn ongeveer drie kilometer van elkaar verwijderd. Je kunt dat in een half uur lopen, of een taxi pakken waar je ongeveer 10 euro voor betaalt.

De meeste clubs zijn tot een uur of vier geopend. Sommige langer. De prijzen zijn ongeveer vergelijkbaar met wat je in de Nederlandse horeca betaalt. De minimale leeftijd om binnen te komen is 18 jaar, de gemiddelde leeftijd ligt in het hoogseizoen op begin twintig. In het voor en naseizoen is de gemiddelde leeftijd iets ouder. Over het algemeen is het publiek in het nieuwe uitgaansgebied wat jonger dan in het oude uitgaansgebied van Albufeira.

Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde bestemmingen

Nieuwe bestemmingen