9.9 C
Amsterdam
maandag, april 22, 2024

Ibiza

Ibiza mag met recht dé zonbestemming van dit moment genoemd worden. Het lijkt wel of iedere BN’er elke jaar minimaal één keer op het eiland moet zijn geweest. De populariteit is te verklaren door de unieke ‘hippie-cultuur’ waar Ibiza om bekend staat, maar zeker ook de uitgaansgelegenheden en de vele restaurants en clubs waar de jetset het geld flink kan laten rollen.

Wij richten ons echter op de ‘gewone’ bezoeker van het eiland, die wil genieten van een fraaie kanten van het eiland, maar daarbij ook wel een beetje rekening wil houden met het budget. Immers, het zijn niet alleen jetsetters en yoga-hippies die naar Ibiza gaan, het is ook een heerlijke bestemming voor gezinnen met kinderen, vriendengroepen die goed willen stappen en natuurliefhebbers die komen voor de rust, flora en fauna van het eiland.

Stranden en baaien

Wie gevraagd wordt naar wat nu zo speciaal is aan Ibiza, zal vaak antwoorden dat het een ‘gevoel’ is. Er hangt een relaxte vibe op het eiland. Die vibe vind je ook bij veel beachclubs, waar men luxe strandbedjes verhuurt en heerlijke, wel zeer prijzige, cocktails of champagne schenkt en de typische lounge-achtige relaxte Café del Mar-muziek uit de speakers komt. Het bijzondere aan Ibiza zijn ook de vele baaitjes, vaak beschut gelegen. Ibiza heeft echter ook lange zandstranden.

Uitgaan op Ibiza

Het is reeds genoemd: op het gebied van uitgaan is Ibiza haast onovertroffen. Het wemelt van de grote en bekende clubs op het eiland, zoals Pacha, Privilige, Ushuaïa en Amnesia, waar de beste en bekendste dj’s van de wereld draaien. Het zal je niet verbazen, maar aan uitgaan op Ibiza hangt wel een fors prijskaartje. Maar daarvoor heb je wel een unieke beleving. Het ‘clubseizoen’ begint vanaf ongeveer mei en duurt tot medio oktober.

Dorpjes op Ibiza

De bekendste plaats is uiteraard Ibiza Stad. Hier meren de schepen aan in de haven, vind je leuke boetieks, gezellige bars en kunstgaleries in de smalle straatjes en heb je bovenaan de heuvel de oude stad. Je betreedt het oude gedeelte door de toegangspoort en vind er verder een eeuwenoude kathedraal, een paleis en een archeologisch museum. Maar geniet ook vooral over het spectaculaire uitzicht over de stad, de haven en de zee. In Ibiza Stad vind je ook veel uitgaansgelegenheden.

Sant Antoni de Portmany was vroeger een vissersdorp, maar is tegenwoordig vooral een badplaats dat zich richt op toeristen. Het is zeer in trek bij zowel Nederlanders als Engelsen, die komen voor de horeca, bars en clubs. Wil je daarin nog iets meer van het Ibiza gevoel hebben, ga dan tegen zonsondergang naar het bekende Café del Mar voor een gezellige en bijzondere sfeer. Een beetje vergelijkbaar is Playa d’en Bossa. Ook hier tref je alles wat je bij een zonvakantie wenst.

Bij Santa Eulària des Riu vind je mooie stranden en daarnaast ook de bekende hippie markten. De meeste bedrijvigheid is te vinden rond Rambla ‘Passeig de S’Alamera’ en jachthaven ‘Port Esportiu de Santa Eulària’. Dit plaatsje is daardoor meer geschikt voor gezinnen of toeristen die niet primair voor het uitgaan komen. Dat geldt eigenlijk ook voor Es Canar.

Cala de San Vicente heeft weinig om het lijf, behalve dan dat er een aardig strand is en er veel accommodaties gebouwd zijn en je er de basisbenodigdheden van je vakantie kunt vinden. Hét absolute hippiedorp is Sant Carles de Peralta. Met name op zaterdag, tijdens de beroemde hippiemarkt, kun je over de hoofden lopen. Evengoed benadert deze markt het meest het authentieke ‘hippie-gevoel’.

Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde bestemmingen

Nieuwe bestemmingen