Metrokaart Madrid

Madrid beschikt over een efficiënt metrostelsel met 15 lijnen en zo’n 300 metrostation. Wachttijden zijn kort. En je kunt bij bijna alle bezienswaardigheden in de buurt uitstappen. Met de bus en lopen kan natuurlijk ook. Bovendien is reizen met de metro snel en voordelig. Bijvoorbeeld met de Madrid Tourist Travel Pass.

Blijf je een paar dagen? En wil je veel zien in korte tijd? Met de Madrid Tourist Travel Pass kun je ongelimiteerd met het openbaar vervoer reizen. Een dagkaart voor volwassenen kost 8,40 euro, kinderen tot 12 jaar de helft. Dat is voor zone A. Je kan dan gebruik maken van de metro, bussen (EMT), ‘suburban train’ (RENFE) en Light Rail. Prima voor een dagje sighseeing. Voor 17 euro heb je een kaart voor Zone T, kinderen voor 8,50 euro. Je kunt dan ook met in de omgeving van Madrid reizen. Met de trein, bus en lightrail. Bestellen kan online.

Metrokaart Madrid

Voor een enkele reis met de metro betaal je zo’n 2,50 euro. Een tienrittenkaart is wat voordeliger dan losse kaartjes. Naar het vliegveld ben je gemiddeld zo’n 5 euro per persoon kwijt. Het metrostelsel van Madrid telt meer dan 300 stations, is 294 kilometer lang. Dagelijks maken zo’n drie miljoen mensen gebruik van de ondergrondse. Net als in Londen hebben de metrolijnen verschillende kleuren. Plattegrond: https://www.metromadrid.es/export/sites/metro/comun/documentos/planos/Planoesquematicoingles.pdf

Het centrum van Madrid is in vergelijking met andere Europese hoofdsteden niet zo uitgestrekt. Het is daarom geen straf van de ene na de andere bezienswaardigheid te lopen. Let wel op dat het niet te warm is. Beste tijd om te gaan is in het voor- of najaar. Heb je geen zin om te lopen? Met de bus kun je de stad ook goed ontdekken. Je kunt bij de chauffeur een kaartje kopen of je metrokaart gebruiken. Buslijn 2 is een bekende route in het centrum. Nachtbussen vertrekken van Plaza de Cibeles.

Een reisgids voor je aankomende vakantie, een nieuwe koffer of speelgoed om de kinderen zoet te houden nodig? Bestel het nu voordelig online!

Andere bestemmingen…

Tel Aviv

Tel Aviv

Tel Aviv is een prachtige stad wat aan de kust van Israël ligt. De stad telt...

Rhodos

Rhodos

Rhodos is een Grieks eiland wat in de Egeïsche Zee ligt. Het is één van de...

Corfu

Corfu

Corfu is een schitterend eiland in de Ionische Zee. Het eiland maakt deel uit...

Bestemmingen