Frankrijk

Frankrijk is al van oudsher een land waar we graag vakantie vieren. Het land is enorm veelzijdig, met een ruige kust in het Westen, chique badplaatsen in het zuiden, schitterende steden en afwisselende landschappen. En laten we de culinaire traktaties niet vergeten!

Het zuiden van Frankrijk, bij de Provence en Côte d’Azur, hebben naast een heerlijk klimaat ook prachtige stranden en mondaine badplaatsen zoals Nice en Saint-Tropez met de leuke boetiekjes en prijzige terrasjes. Rij je wat meer het binnenland in, dan ruik je haast constant de geur van lavendel en hoor het geluid van krekels. In het zuiden tref, wat meer richting de Pyreneën, ook ruige berghellingen, klassieke en traditionele dorpjes en mooie natuur.

Bretagne en Normandië staan bekend om de afwisseling tussen hoge kliffen, lange zand stranden, vissershaventjes en de vele musea en monumenten die een levendige herinnering vormen aan de Tweede Wereldoorlog. En heb je de Mont-Saint-Michel al eens bezocht?

In het binnenland is de Loire-streek een aanrader met haar rivier en vele kastelen. Leuk bijvoorbeeld voor een kampeervakantie of verblijf in een vakantiepark met kinderen.

Qua steden is Parijs uiteraard de grote blikvanger. We noemden al het chique Nice, maar ook upcoming Lille, cultuureel Marseille, havensteden Nantes en Marseille en het bruisende Montpellier zijn absoluut een bezoek waard.

De Franse Alpen zijn bovendien geliefd als wintersportbestemming. Dat komt door de uitstekende sneeuwcondities door de hoge ligging en het grote aantal zonuren. Bekende skigebieden zijn Les Trois Vallées, Espace Killy, Les Sybelles, Le Grand Massif en Les Portes du Soleil.

Genoeg te zien en te beleven dus, maar laten we ook even stilstaan bij de Franse keuken en delicatessen. Een onovertroffen knapperig stokbrood bij het ontbijt, een romig croissantje, de typische Franse kazen, een goed glas wijn…

Een reisgids voor je aankomende vakantie, een nieuwe koffer of speelgoed om de kinderen zoet te houden nodig? Bestel het nu voordelig online!

Andere bestemmingen…

Tel Aviv

Tel Aviv

Tel Aviv is een prachtige stad wat aan de kust van Israël ligt. De stad telt...

Rhodos

Rhodos

Rhodos is een Grieks eiland wat in de Egeïsche Zee ligt. Het is één van de...

Corfu

Corfu

Corfu is een schitterend eiland in de Ionische Zee. Het eiland maakt deel uit...

Bestemmingen