Gent

Een stedentrip naar Gent is een tour door de levende geschiedenis, flaneren over mooie kades langs het water van de Leie, maar ook genieten van de vele bieren die stad voort heeft gebracht. Daarnaast kun je aardig shoppen in de stad en biedt Gent voor kunstliefhebbers het meesterwerk ‘het Lam Gods’ van de gebroeders Van Eyck.

Gent heeft ook veel koosnaampjes gekregen: ‘historisch hart van Vlaanderen’, ‘stad van alle tijden’, ‘het middeleeuwse Manhattan’ en ‘Één van Europa’s best bewaarde geheimen’. Waar de stad deze lofprijzingen aan te danken heeft? Je leest het hieronder.

Culinair Gent
Wie van heerlijk eten houdt, zit goed in Gent. De stad staat bekend om haar gastronomie. Niet alleen de echte Franse-Vlaamse keuken proef je er, Gent heeft zich ook ontwikkeld tot ‘veggiehoofdstad’ van Europa. De stad profileert zich overigens ook als ‘ecostad’: het centrum is autoluw en zodoende is het aan te raden om Gent te verkennen per fiets of te voet.

Levende historie
Gent wordt door kenners geprezen als ‘meest authentieke historische stad’. Niet alleen overdag overigens, want ook ’s avonds laat is de oude binnenstad een wandeling waard. Je ziet dan hoe de meest bijzondere gebouwen fraai uitlicht zijn.

Bierstad
Zoals gezegd wemelt het in Gent van de speciale biertjes. De meest bekende stadsbrouwerij is Gruut, waar men niet met hop maar met kruiden brouwt. Je proeft Gruut, maar ook andere bekende en onbekende biertjes in één van de honderden café’s en proeflokalen.

Gentse feesten
Het hoogtepunt van de zomer zijn de Gentse feesten: een gratis cultureel volksfeest met talloze nationale en internationale artiesten. Naast muzikale optredens is er ook straattheater, zijn er speciale tentoonstellingen, voor de kleintjes kinderanimatie en kermis en trekken bonte parades door de stad.

Must see
Wat moet je zoals gezien hebben na je bezoek aan Gent? De Gras- en Korenlei kun je haast niet missen. Maar ook een bezoek aan de mystieke burcht ‘Het Gravensteen’ is aan te raden vanwege haar bewogen geschiedenis. Het is de enige zogenaamde waterburcht die nog vrijwel helemaal in tact is in Vlaanderen en geeft een mooi inkijkje in de riddercultuur van de 12e eeuw. Wat je ook niet kunt missen is Het Bel­fort van Gent: de middelste toren van de beroemde torenrij, tussen de Sint-Baafskathedraal en de Sint-Niklaaskerk.

Een reisgids voor je aankomende vakantie, een nieuwe koffer of speelgoed om de kinderen zoet te houden nodig? Bestel het nu voordelig online!

Andere bestemmingen…

Tel Aviv

Tel Aviv

Tel Aviv is een prachtige stad wat aan de kust van Israël ligt. De stad telt...

Rhodos

Rhodos

Rhodos is een Grieks eiland wat in de Egeïsche Zee ligt. Het is één van de...

Corfu

Corfu

Corfu is een schitterend eiland in de Ionische Zee. Het eiland maakt deel uit...

Bestemmingen